Monestir de Miramar (Valldemossa)

RAMON LLULL A MIRAMAR

El 1276, sota el patrocini del rei Jaume II, Ramon Llull funda una escola missional al monestir de Miramar, a Valldemossa, que fins llavors havia estat sota el domini del monestir de la Real. El mateix any rep confirmació papal per a aquest col·legi de part de Joan XXI (el lisboeta Pere Hispà), conegut pels seus escrits filosòfics i científics. S’hi instal·len tretze frares menors franciscans, que es dediquen a l’aprenentatge de l’àrab i de l’Art lul·liana, el mètode universal que ha de fer possible la conversió a través de la raó. Llull resideix a Miramar uns tres o quatre anys, fins al 1279. El 1295, el monestir havia quedat abandonat i Llull se’n lamenta a Desconhort.

El monestir passa de nou a la Real i a altres ordes religiosos i, al segle XV, s’hi estableixen dos lul·listes que hi munten una impremta que, el 1485, publica el primer llibre imprès a Mallorca. El 1872 l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria compra la possessió, restableix l’oratori (1877) i aixeca diversos monuments a la memòria de Ramon Llull.

DESCRIPCIÓ

Miramar és un lloc singular del vessant marítim de la serra de Tramuntana. Està orientat al nord-oest, situat al terme municipal de Valldemossa i de camí cap a Deià, entre les possessions de s’Estaca i de Son Marroig. Es tracta d’un paratge d’una bellesa captivadora, grega i selvàtica al mateix temps, on la verticalitat del relleu ofereix un balcó privilegiat sobre una Mediterrània que s’encén en foc cada horabaixa.

RECONEIXEMENT PATRIMONIAL

Paratge Natural de la Serra de Tramuntana.

 

Cites de Ramon Llull

 
«L’home golafre quan no menja plora i quan ha menjat se’n penedeix»
 

Missatges sobre Ramon Llull

 
Ramon Llull tenia una vitalitat extraordinària: va viure més de vuitanta anys i va escriure més de 250 llibres.
 

Últimos posts

 
  L’Ajuntament de Palma presenta enguany, dins l’...
 

Últimes creacions