Viatges, llibres i un objectiu

Ramon Llull predica als musulmans a Tunis. Breviculum, IX. Thomas le Myésier, 1325.

La seva vida està plena de viatges per Europa i la Mediterrània, que emprèn per convèncer prohoms, reis i papes de la necessitat de debatre (més que de combatre) amb els no creients per apropar-los a la fe cristiana. Recorre gairebé tot el món llavors conegut, va a diverses universitats europees i desembarca algunes vegades a les costes africanes amb la intenció de disputar amb els teòlegs musulmans i posar a prova la seva metodologia. Entre 1287 i 1293 visita Montpeller, París, Roma, Gènova i viatja per primera vegada al nord d'Àfrica (Tunis).

Algunes de les seves propostes van ser aprovades al concili ecumènic celebrat el 1311 a Viena del Delfinat (França). En general però les dificultats per convèncer els prínceps i els savis cristians amb el seu projecte li van provocar diversos desenganys. De fet, s’havia proposat un treball grandiós i probablement impossible: edificar unes noves bases del saber humà segons l’Art, ideat per ell, i difondre’l per tot arreu.

Se li atribueix l’autoria de 265 llibres, que testimonien l’esforç d’un home savi lliurat a la causa de Déu.

 

Cites de Ramon Llull

 
«Qui no es té a sí mateix és molt pobre»
 

Missatges sobre Ramon Llull

 
Ramon Llull va estudiar l’Islam i la Càbala amb la intenció de rebatre la fe dels musulmans i dels jueus, als quals ell considerava «infidels».
 

Últimos posts

 
  L’Ajuntament de Palma presenta enguany, dins l’...
 

Últimes creacions